lørdag den 29. januar 2011

Pannacotta med friske bær og karamelsauce

Til 7 personer

7½ dl piskefløde
korn af 2 stænger vanilie
7 spsk sukker
6 blade husblas


Karamelsauce:
150 g sukker
3-4 dl vand
½ dl piskefløde


Varm langsomt fløden op i en tykbundet gryde med vaniliekorn og -stang samt sukker. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Flyt gryden fra varmen, tag vaniljestangen op og tilsæt den udblødte husblas. Rør i cremen til husblassen er helt opløst.

Hæld cremen i 7 skåle eller forme - jeg brugte kaffekopper - skyllet med koldt vand. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste og kan vendes ud - jeg vendte dem ikke ud, men serverede dem i kopperne - det synes jeg ser godt ud....

Karamelsauce:

Varm sukkeret på en pande til det bliver lysebrunt.

Tilsæt vandet og rør til sukkeret igen er smeltet.

Tilsæt fløden og rør til saucen har en ensartet konsistens.

Server med biscottier Se opskrift under desserter og friske bær - her brugte jeg jordbær og blåbær.



Biscotti med mandler

Disse dejlige italienske kager, super nemme og hurtige at lave og så er der ikke noget fedstof i - så kan det jo næsten ikke være bedre....

150 mandler med skal
250 mel
250 sukker
reven skal af ½ citron
vanilie fra 1 stang vanilie
½ tsk bagepulver
2 æg
evt. 1 spsk væde, hvis dejen mangler væske

Forvarm ovnen på 180 grader. Bred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen i 10 minutter, til de får lidt farve. Lad dem køle helt af.

Bland det meste af melet med sukker, citronskal, vanilie og bagepulver i en stor skål. Resten af melet gemmes til æltning.

Pisk æggene sammen og hæld de sammenpiskede æg i melet. Ælt dejen med hænderne til den er sammenhængende og blød.

 Ælt de hele mandler i dejen.

Tril dejen til stænger der er ca. 6 cm. brede og 3 cm. høje. Læg dem på bageplader med god afstand.

Bag dem midt i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.

Tag stængerne ud af ovnen og skær dem i 2 cm. brede skvier på skrå, mens de endnu er varme. Sæt kagerne i ovnen igen med snitfladen opad. Skru ned på 100 grader og bag dem i 5-7 minutter eller til de er tørre og sprøde.

Lad kagerne køle helt af på en bagerist.

Opbevares i en tætsluttende kagedåse.