torsdag den 17. februar 2011

Kranse med kanel- og pistacie remonce

Til dejen skal der bruges:

500 g mel
100 g margarine eller smør
100 g sukker
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
1 knivspids salt

Kanel remonce:
50 g smør eller margarine
50 g brun farin
2 spsk kanel

Pistacie remonce:
100 g pistacie masse
25 g margarine eller smør
25 sukker

Pynt:
1 sammenpisket æg
perlesukker

Fedstoffet smeltes og tages af varmen. Mælken tilsættes og blandingen hældes over det smuldrede gær.

Sukker, salt og æg tilsættes. Melet æltes i til dejen er smidig og blød.

Dejen hæver i 15 - 30 minutter.

Imens røres de 2 remoncer sammen hver for sig.

Dejen deles i 2 stykker, som hver rulles ud til firkanter på 20 x 40 cm.

Fyldet fordeles på hver af dejfirkanterne - en med kanel og en med pistacie.

Dejen rulles sammen til en pølse og lægges i en smurt springform med hul i midten.

Dejen pensles med æg og strøes med perlesukker.

Kransene sættes til hævning i 20 minuter på et lunt sted.

Bages i en varm ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.




Italienske kødboller med pasta og tomatsauce

Det her er en af mine favorit alternativer til spaghetti med kødsovs...

Fars:
500 g hakket oksekød
1 skive afskorpet franskbrød i små tern
1 tsk salt
peber
1 fed hvidløg
1 tsk tørret oregano
1 æg
1 dl fløde
½ dl havregryn
fedtstof til stegning

Tomatsauce:
1 lille løg i tern
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede og flåede tomater
1 tsk sukker
1 maggiterning
salt og peber
1 håndfuld frisk basilikum + lidt ekstra til pynt
lidt margarine

frisk pasta - evt. tagiatelle

Farsen røres sammen med alle ingredienserne.

Af farsen steges en masse små kødboller på en pande med lidt fedtstof.

Til tomatsaucen svitses løg og hvidløg i lidt margarine.

De hakkede og flåede tomater tilsættes og allekrydderierne tilsættes. Saucen simrer i ca. 15 min.

Pastaen koges efter kogeanvisningen.

Det hele anrettes i et fad og pyntes med frisk basilikum.

Server frisk revet parmesan til.


Mulligatawny - Karrysuppe med kylling

Da jeg var 16 år gammel var på et highschoolophold i Californien. En af minderne jeg fik med mig hjem var en dejlig mulligatawnysuppe, som jeg desværre ikke har en opskrift på. Jeg har med inspiration fra andre opskrifter og med min egne hukommelse sammensat denne her.

Denne her lavede min datter Nille - det er altid rart når børnene gider at lave mad...!!

400 g kogt kyllingekød
1 æble i tern
1 lille løg i tern
2-3 porrer i ringe
2-3 gulerødder i skiver
Bladselleri efter behag
1 spsk karry
Margarine til stegning
¼ l piskefløde
1½ hønsekødssuppe/boullion
evt. lidt hønseboullionterning

2½ dl ris
5 dl vand
1 hønseboullionterning.

 Løg og æbletern svitses i margarinen med karryen.

Magarinen bages op med melet og når massen er blevet til e tyk bolle tilsættes boullionen lidt efter lidt. Suppen smages til med noget af en hønseboullionterning, hvis der ønskes en kraftigere smag.

Suppen koger igennem i ca. 10 min.

Tilsæt grøntsager, kylling og piskefløde og smag til med salt og peber.

Risene koges i en gryde ved siden af i hønseboullionen og serveres i suppen.