torsdag den 28. juli 2011

Foccacia med saltflager og rosmarin

Den her dejlige foccacia går man aldrig fejl af, hvis der skal servers brød til maden..

Dejen kan både laves aftenen før og koldhæves, eller laves lige før man skal bruge den, jeg valgte koldhævningen denne gang....

12 g gær (25 g hvis den ikke koldhæves)
5 dl lunkent vand
2 spsk olie
2 tsk groft salt
200 g durummel
500 g hvedemel

Oven på brødet:
olivenolie
saltflager
friske rosmarinkviste
groft revet parmesan

Gøren røres ud i vandet, olie, salt og durum tilsættes. Hvedemelet æltes i lidt ad gangen. Dejen skal være fast, men luftig.

Sættes til hævning i køleskabet natten over eller i 1 time under et klæde.

Dejen trækkes ud på et bagepair og trykkes flad til et brød. Dryppes med olie, salt rosmarin og parmesan.

Brødet efterhæver i 30 minutter.

Bages i ovenen ved 225 grader til det er gyldent i ca. 15 minutter.



Sesamcrunch

Den her semsamchrunch smager bare fantastisk. Jeg har fået lavet deni 2 udgave, fordi jeg 1. gang kom lidt for mange sesamfrø i - og resultatet var meget lig med de sesambarer man kan købe blandt andet i Netto - ikke at de ikke smager godt - jeg elsker dem, men det var jo ikke meningen at mine skulle blive sådan.

SÅ jeg lavede en ny portion med mindre sesam i og de blev, som de skulle - hård karamel med sesam i - uhmmm, de smager altså fantastisk - begge udgaver!

200 g sukker
100 g sesamfrø
2 knivspidser salt

Varm sukkeret i en tykbundet gryde indtil det begynder at tage farve - det må ikke blive for mørkt. Når det er smeltet tilsættes sesamfrøene og saltet. Der røres til massen er ensartet.

Karamellen hældes ud på et bagepapir så det kan køle og størkne. Når det er helt koldt og hårdt brækkes det i passende bidder..

Crunchen kan serves sammen med is til desserter, men den kan også bare bruges som en dejlig snack....