fredag den 12. august 2011

Cordon Bleu med pasta og pesto

Cordon bleu er en klassiker, der aldrig er til at gå fejl af..

Jeg serverede pasta vendt i pesto til og bagte grøntsager.

til 5 personer

5 kalveschnitzler
5 gode skiver ost - jeg brugte en gouda
5 skiver kogt røget skinke
1 æg til panering
rasp blandet med salt og peber til panering
smør til stegning

Schnitzlerne bankes flade.

Ost og skinke lægges på den ene halvdel af kødet.

Kødet foldes sammen. så ost og skinke er dækket og holdes sammen med kødnåle.

Kødpakkerne vendes i æg og rasp.

Steges på panden til de er gyldne og gennemstegte.

Servers med frisk pasta vendt i pesto og med bagte grøntsager til - uhmmm, det vagte glæde...





Hindbærroulade med mascarponecreme

Så var det igen min tur til at have kage med på arbejdet - det blev til en dejlig hurtig kage, som smager fantstisk - let og frisk...

Opskriften er fra bladet Spis Bedre.

4 - 6 personer
3 æg
130 g sukker
60 mel
70 g kartoffelmel
1½ tsk bagepulver
lidt sukker til at drysse med

Fyld:
2 dl piskefløde
150 g mascarpone (jeg har reduceret mængden lidt i forhold til den oprindelige)
2 tsk vanillie
½ glas hindbærsyltetøj eller friske hindbær

Ovnen tændes på 250 grader - den skal være varm fra start.

Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Mel, kartoffelmel og bagepulver røres i dejen til den er glat.

Dejen smøres ud i en aflang firkant på et stykke bagepapir.

Bages midt i ovnen i ca. 5 minutter til kagen er gylden.

Læg et ark bagepapir på bordet og drys det med sukker.

Vend den bagte kage ud på det sukkerdryssede papir og tag papiret af kagen.

Lad kagen afkøle.

Piske fløden og vend mascarpone og vanillie i.

Smør kagebunden med hindbærsyltetøj og smør mascarpone cremen ud over syltetøjet.

Rul kagen sammen på langs. Det er nemmest at løfte kagen med bagepapiret og rulle med papiret.

Pak rouladen i bagepapir og læg den køligt til servering.