torsdag den 20. oktober 2011

Chicken enchiladas

Det her er en af mine yndlingsopskrifter, som jeg har haft med hjem fra USA, da jeg var udvekslingsstudent i Californien i 1986/87.

Opskriften har jeg fået fra min værtsfamilie og den er lavet flittigt i vores køkken lige siden - i starten bagte vi selv tortillas, for det kunne man slet ikke få herhjemme, men nu kan man jo få dem i et hvert supermarked.

12 tortillas - hvede eller majs alt efter smag
1 hel kogt kylling
revet cheddar - en stor pose

Tomatsauce
2 dåser flåede og hakkede tomater
1 stor dåse tomatpuré
2 dl vand
1 stort fint hakket løg
2 fed hvidløg
lidt olie til stegning af løg
2 tsk sukker
1½ tsk oregano
1½ tsk basilikum
2 tsk spidskommen
1 tsk sambal orlek/chili - alt efter hvor stærk man vil have det
1 - 2 maggitern
salt og peber

2½ dl cremefraiche

Den kogte kylling pilles og kødet deles i mindre stykker.

Løg og hvidløg svitses i olien og når løgene er gennemsigtige tilsættes tomaterne, vand og pureen. Alle krydderierne tilsættes og saucen smages til med chili, salt og peber.

Saucen simrer i ca. ½ time.

Smør 1 eller 2 ovnfaste fade - alt efter hvor store de er.

Tag en stor middagstallerken. Hæld et par skefulde tomatsauce på. Læg en tortilla på saucen og sørg for at den bliver smurt godt ind i tomatsauce - smør også en skefuld ud på oversiden.

Læg en god portion kyllingestykker (del evt. kyllingestykkerne i 12 portioner fra start af, så de er ligeligt fordelt) og en god portion revet ost i midten af tortillaerne - altså på langs, så den kan rulles sammen til en pandekage.

Pandekagen lægges i fadet og sammen procedure udføres på resten af tortillaerne.

Når alle tortillaer er fyldt hældes creme fraichen ned i tomatsaucen og saucen blendes til en ensartet sauce.

Saucen hældes over tortillaerne - sørg for at saucen kommer godt ned mellem de enkelte pandekager.

Drysses med cheddar ost og bages ved 200 grader midt i ovnen i 30 - 45 minutter til osten er gylden og sprød.e

Servers sammen med nachos med ost, salat og guacomole.