søndag den 20. november 2011

Olgas Osso Buco

Jeg elsker Osso Buco. Og den her ret har jeg lavet rigtig mange gange, så nu må jeg hellere få skrevet den på bloggen...

Jeg bruger (Til 5 - 6 personer):
ca. 2 kg Osso Buco
salt, peber og mel
fedstof til bruning
1 stort løg i tern
3 mellemstore gulerødder
3 stængler bladselleri
3 fed hvidløg
1 dåse flåede hakkede tomater - eller som denne gang, 10 store tomater der var godt modne - skåret i tern
250 g champignon i skiver
1 - 2 dl hvidvin
2 dl god stærk okseboullion
1 stor timiankvist
2 dl fløde

Kanterne på kødstykkerne ridses, så senen rundt om kødet er brudt.

Kødet vendes i mel og drysses med salt og peber.

Steges i en tykbundet gryde til det er gyldent på begge sider.

Kødet tages op af gryden og løg og hvidløg klares af i fedtstof.

Alle ingedienser tilsættes og kødet lægges ned blandt grøntsagerne. Retten simrer i 2 - 3 timer - kødet skal slippe benene i midten - det afhænge meget af tykkelsen på kødet.

5 minutter inden retten servers tilsættes fløden og der smages til med salt og peber hvis det er nødvendigt og retten koger igennem inden servering

Til retten serveres frisk pasta, gremolata og en god revet parmesan.




Jeg brugte iøvrigt min nye Le Creuset gryde - jeg er helt vild med farven....