mandag den 11. juni 2012

Marineret grillet svinemørbrad

Selvom sommeren lader vente på sig og temepraturene ikke er de bedste kan man jo godt prøve at få lidt sommer alligevel. Så vi grillede en mørbad og serverede dejlige nye kartofler til - det belv til smagen af sommer, men hvis vi havde kunnet sidde ud epå terrassen havde det været fuldendt!

til 5 personer
2 svinemørbrad - afhænger selvfølgelig af størrelsen

marinade
2 spsk rapsolie
½ spsk citronsaft
1 tsk honning
1 lille håndfuld fridke krydderurter - jeg brugte timian, oregano, salvie og citronmelisse
1 spsk sennep
salt og peber

ingredienserne til marinaden røres sammen.

Mørbraden pudses af og lægges i en pose og marinaden tilsættes.

Trækker i minimum 1 time men også gerne flere timer eller natten over.

Grilles på en god varm grill under låg i ca 25 minutter til den er svagt rosa inden i  - den må endelig ikke steges hård, så er den ikke værd at spise.

Jeg serverede nye karofler og bønne/tomatsalat til.



Rissalat med mango, avocado og marinerede tigerrejer

Den her ret lavede jeg til aftensmad - ej hvor var den dejlig  - både let og frisk og mættende.

500 g tigerrejer

marinade:
1 spsk sød chilisauce
2 fed hvidløg
½ spsk olie
saft af en lime
salt og peber

1 mango i tern
2 avocadoer i tern
2 røde snackpebre i tern
saft fra ½ lime
1 tsk honning

kogte ris

Tigerrejerne marineres i marinaden i minimum en time - men gerne natten over.

Mango, avocado og snakpebre blandes i en skål. Limesaft og honningen blandes og hældes over mangoblandingen.

Tigerrejerne steges på panden i marinaden - ca 1 minut på hver side til de er blevet lyserøde - de skal ikke ligge for længe over varmen, så bliver de hårde og gummiagtige.

Retten serveres med ris.

Man kan evt. lave en creme fraichedressing med dild til - men det kan sagtens undværes.