fredag den 3. august 2012

Lækre italienske madbrød

Den her opskrift har jeg fundet på www. saesonforgodsmag.dk. Det er nogle dejlige madbrød, der passer godt til alle retter, man vil servere et dejligt brød til...


Dejen
15 g gær
½ l kold vand
1 tsk salt
100 g italiensk durummel
ca. 400 g hvedemel, tipo 00
50 g parboiled speltkerner

Fyld
Blomme cherry tomater
Hvidløgsflager
Laurbærblæde
Jomfruolivenolie
Salt og peber
Rosmarin

Bland gæren med det kolde vand i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over.

Form to lange flade brød og læg små halve blommetomater på - gerne i et fint mønster og det andet med små hvidløgsflager og laurbærblade.

Dryp begge brød med rigelige mængder koldpresset jomfruolivenolie og drys med salt- og peberkværnen.

Drys også brødet med hvidløg og laurbærblade med lidt rosmarin.

Bag brødene i ovnen ved 225 grader i cirka 15-20 minutter.

Dejen kan holde sig i køleskabet i 4-5 døgn, så man kan også lave små portionsbrød ud af dejen og bare tage den dej fra, man har brug for løbende, og sætte resten tilbage på køl.