søndag den 26. august 2012

Roulade med creme og jordbærsyltetøj


Ja så blev det weekend og den søde trang meldte sig igen - og endnu engang faldt valget på roulader...

Sukkerbrødsbunde:
3 æg
125 g sukker
1 spsk vand
50 g mel
50 g kartoffelmel
½ tsk hjortetakssalt

½ pose creme pulver - eller en god kagecreme, alt efter hvor travlt man har
2½ dl skummetmælk
jordbærsyltetøj

Cremepulveret piske i et minut med mælken og stilles på køl i ca. 20 minutter.


Æggene piskes luftige med sukkeret og vandet piskes i.

Mel, kartoffelmel og hjortetakssalt vendes i æggemassen med en dejskraber, til dejen er luftig og glat.

Dejen hældes ud på et stykke bagepapir i en aflang firkant.

Bages ved 225 grader i 5 minutter - den skal lige akkurat være bagt.

Et stykke bagepapir drysses med sukker og den færdigbagte kagebund vendes med det sammen over på bagepapiret, hvor den stilles til afkøling.

Når bunden er afkølet smøres den med jordbærsyltetøj og den kolde creme.

Rouladen rulles stramt sammen på den lange led og pakkes ind i bagepapiret.

Sættes på køl i 1 times tid eller gerne til næste dag.