lørdag den 15. september 2012

Katrine-blommekage - med blommer!


Jeg har været så heldig at få en masse blommer foræret og da vi ikke kunne nå at spise allesammen ville jeg bage en kage med nogle af dem.

Jeg har hørt om en katrine-blommekage med aldrig bagt en eller smagt en, så det ville jeg gerne prøve. Til min store overraskelse var mange af de opskrifter jeg stødte på med svesker istedet for blommer, så det er åbenbart ikke givet at en katrine-blommekage indeholder blommer  - ja, ja jeg ved godt at svesker er tørrede blommer, meeen alligevel....

Her kommer så opskriften jeg brugte - jeg satte lidt sammen fra nogle forskellige jeg fandt:

500 g blommer uden sten
100 g smuttede mandler
4 æg
175 g sukker
3 tsk vanillesukker
½ liter sødmælk
30 g mel

De stenfri blommer lægges sammen med de smuttede mandler i et ildfast fad.

Æggen piskes med sukker, vanille og mælk og derefter tilsættes melet. Tilsidst hældes massen over blommerne.

Katrineblommekagen bages midt i ovnen ved 225 grader i 40 minutter, til den er stivnet og gylden.

Servers lun eller kold med flødeskum eller is. En herlig og nem dessert.