tirsdag den 18. september 2012

Gulerodssuppe med ingefær og kokosmælk

Den her opskrift er inspireret af en opskrift set i Femina.

Den er er rigtig frisk og dejlig - kan virkelig anbefales!

Til 5 personer:

900 g gulerødder
600 g kartoffel
lidt olie til stegning
2 store hakkede løg
9 fed hvidløg i skiver
2 spsk. revet ingefær  - jeg brugte slet ikke så meget - men det afhænger jo af hvor godt man kan lide ingefær
1½ l grøntsagsbouillon
1 dåse dåse kokosmælk
saft af 1 limefrugt
salt

TOPPING:
2 spsk. ristede græskarkerner

Skræl gulerødder og kartoffel, og skær begge dele i grove stykker.
 
Sautér gulerødder og kartoffel i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-10 minutter under omrøring.

Kom løg, hvidløg og ingefær på, og lad det varme med i et minut eller to.

Hæld bouillon på, og lad suppen koge under låg i 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.

Blend suppen med en stavblender, og kom kokosmælk i. Kog igen i 5 minutter, og smag til med limesaft og salt.

Servér straks suppen toppet med græskarkerner og lidt revet ingefær. Server evt. brød til.