torsdag den 1. august 2013

Barbecuemarinade med hyldeblomst

Alle mine dejlige hyldeblomst produkter bruger jeg gerne i min madlavning.

Denne gang blev det til en marinade til spareribs - nøj det blev godt....

Jeg brugte:
1 dåse tomatpure 140 g
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 spsk hyldeblomstsalt
2 fed hvidløg
frisk kværnet peber

spareribs

Spareribsene smøres godt ind i marianden og trækker i en lukket pose i minimum 1 time.

Grilles til de er møre og sprøde...

Her serveret med grillede kartofler og grillede tomater









Hyldeblomstsirup

I år har jeg udover den obligatoriske hyldeblomstsaft og hyldeblomstsalt prøvet at lave hyldeblomstsirup.

Det kan bruges i kager og til desserter - ikke at kimse af til en god vanillieis.

Ca 500 ml sirup
En bærepose hyldeblomster - talte dem ikke
1 liter vand
5 dl økologisk rørsukker
1 økologisk citron eller alm. citron uden skal
1 vanillestang - gerne "brugt" uden vanillekorn i - jeg gemme altid mine vanillestænger når vanillien er skrabet ud, så kan de genbruges i cremer mm
Atamon


Kog vandet sammen med sukkeret, så det opløses.

Tilsæt hyldeblomsterne og citronen skåret i skiver og lad det trække tildækket i mindst 1 døgn.

Sigt blomsterne fra væsken.

Lagen koges nu i en gryde, til det bliver til sirup.

Det tager 2 - 3 timer - det bliver tykkere når det kommer på køl, så det må stadig gerne være lidt
mere flydende en sirup normalt er, når du sætter det på køl.

Skyl et glas eller en flaske i atamon og hæld siruppen på.







Dagens høst fra drivhuset

Ja det her var så dagens høst af tomater og agurker...

uhmm det er altså lækkert at kunne høste sine egne tomater og agurker og lige nu bugner drivhuset :-)