fredag den 16. august 2013

Ægte bearnaisesovs

Jeg har flere gange prøvet at lave bearnaisesovs, hvor den har været der sådan lige ved og næsten, men forleden dag lykkedes det og der er jo ikke noget bedre end når en bearnaise lykkes - uhmm det er det rene svir....

Nu kommer den så her på bloggen - så kan Anna også lave alt det bearnaise sovs hun har lyst til ;-)

Jeg brugte:
250 g smør
8 pastauriserede æggeblommer
3 spsk bearnaiseessens
1 tsk salt
4 spsk fint hakkede chalotteløg
3 spsk fint hakket frisk estragon

Smørret smeltes for svag varme - det må endelig ikke brune.

Æggeblommer, salt og bearnaiseessens piskes sammen i skål.

Skålen sættes over vandbad - endelig ikke med for kraftig varme, da ægget ikke må begynde at stivne på kanten.

Æggemassen piskes til den er blevet lidt tykkere.

Nu hældes det smeltede smør i med en tynd stråle, mens der piskes godt i æggemassen.

Hvis der er nogen antydninger af at det begynder at skille eller lignede, skal der ikke mere smør i - men jeg brugte det hele og husk hele tiden, at der ikke må være for kraftig varme på.

Når alt smørret er rørt i og bearnaisen har en dejlig tyk konsistens, tilsættes løg og estragon - det hele røres sammen og voila - den perfekte bearnaisesauce...


Sommerhuschokoladekage

Den her opskrift er tilbage fra min barndom. Min mor bagte kagen når vi var i sommerhus og skulle på stranden. Så blev madpakkerne smurt og kage og kaffe til eftermiddagen medbragt.

Så hver gang jeg smager den her kage er jeg direkte tilbage til sommerhuset og strand i Sejrøbugten - ahhh, det er altid dejligt med minder...

Du skal bruge:
300 g mel
75 g kakao
3/4 tsk natron
375 g sukker
3 1/4 dl mælk
3 æg
1 tsk kanel
150 g smeltet margarine

Glasur
150 g flormelis
lidt vand

Mel, kakao, natron og sukker blandes.

De øvrige ingredienser blandes i.

Hældes i en smurt bradepande og bages i 45 minutter ved 175 grader.

Kagen afkøles og dækkes med glasur.